Brusaån brusar igen

Written by Ivan on . Posted in Brusaån, Kommunikation

Under pompa och ståt, med applåder och glada tillrop öppnades igår omlöpet vid övre Bruksdammen upp i Mariannelund. Drygt 50 personer var med och förgyllde den fina majkvällen och bjöds på kaffe med dopp. Per Hallerstig, chef för naturavdelningen på Länsstyrelsen i Jönköping invigningstalade och därefter berättade undertecknad om projektet, den tjockskaliga målarmusslan och dess framtid. Under ceremonin sattes även både öring, abborre, mört och simpa ut i omlöpet!

//Jakob

Barnen fick se ett nytt vattendrag födas och börja leva!

Written by jakob on . Posted in Brusaån, Jönköping, Kommunikation, Skolor

Under tisdagen den tredje maj samlade vi alla mellanstadiebarn på Furulundsskolan (Mariannelund, Eksjö) och hade en härlig dag med förevisning av musslor (självklart), elfiske, bottenfauna, plantering av egen al/kantzon och många roliga samtal om djur och natur.

Efter en intensiv förmiddag med stationer omgrupperade vi efter lunch för att se den nya fisvägen födas och börja leva. Även fiskeklubben var på plats och berättade om fisken och fisket i Brusaån!

En viktig del av dagen var att informera och lägga extra tid på en stor andel flyktingbarn som var med från bl a Syrien, Irak, Palestina och Afghanistan. De fick se och uppleva svensk natur för första gången i ett vårfint och soligt Mariannelund.

Ett stort tack till Emåförbundet, Frida Moberg och Fiskeklubben!

/ Jakob & Karl-Magnus

 

Målarmusslans återkomst på Inspirationsdag i naturvårdens tecken för ett attraktivt Jönköpings län!

Written by jakob on . Posted in Brusaån, Emån, Jönköping, Kommunikation, Projektområden

 Naturforum 2016

UC4LIFE kommer i år vara med när vi  tar ytterligare ett steg i naturvårdsarbetet och växlar upp arbetet med att nå miljömålen!  I Jönköpings län är vi bäst på att samverka. Denna dag ger dig möjlighet att knyta nya kontakter och att inspireras i åtgärdsarbetet med att nå miljömålen. Vi vill att vårt län ska vara attraktivt för kommande generationer. Hur lyckas vi med det?

Välkommen till Naturforum!

Målgrupp: kommuner – tjänstemän och företroendevalda, intresseorganisationer och myndigheter.

Dag och tid: Den 21 april klockan 9.00-15.45

Plats: Stora Hotellet i Jönköping

Kostnad: 400 kr exkl. moms (då ingår förmiddags- och eftermiddags fika samt lunch)

Anmälan via länken nedan!

Anmälan 21:a april!

 

Samarbetspartners & Finansiärer