Archive for februari, 2013

DET SER MÖRKT UT FÖR ÖSTERSJÖN MEN UC4LIFE LYSER UPP…

Written by Ivan on . Posted in Kommunikation

Baltic Sea horizon light

Resultaten som nyligen publicerades av SMHI visar att extremt låga syreförhållanden fortsätter råda i Östersjön. Under 2012 var andelen områden påverkade av syrefattiga förhållanden extremt höga – till nivåer som aldrig tidigare observerats i Östersjöns djupvatten. Cirka 20% av bottnarna, och 12% av vattenvolymen var under 2012 påverkade av syrebrist. Veta mer (?) = SMHI-report

Deppigt värre – Visst! Men, genom UC4LIFE gör vi skillnad… Många av projektets åtgärder bidrar till att reducera uttransporten av näringsämnen till Östersjön. UC4LIFE lindrar Östersjöns symptom och kan därtill utgöra en motor för fler projekt med samma syfte, att förbättra vattenkvaliteten i Östersjön, till gagn för människa, djur och natur!

UC4LIFE-gänget ser fram emot det fortsatta arbetet under 2013 med att förbättra livsmiljöer och vattenkvalitet tillsammans med partners, föreningar och vänner runt om i Sverige och Europa.

//Ivan

NY LIFE-Ekonom

Written by Ivan on . Posted in Kommunikation, Skåne

Utanför EU’s kontor i London, kick-off LIFE-2013…

Nu har jag äntligen påbörjat min nya tjänst som EU-Ekonom för projekten UC4LIFE och SandLife på Länsstyrelsen i Skåne. Jag kommer närmast ifrån Malmö Stad där jag bl.a. har arbetat som ekonom på Malmö Skolrestauranger. Jag är gift, har två barn och två hundar. Några av Er har jag redan träffat och jag ser fram emot att träffa Er andra inom en snart framtid. Jag kommer att göra 2012-redovisningen tillsammans med Tina Näslund och efter det kommer jag att fortsätta på egen hand. Jag uppskattar om ni från och med nu skickar all mailkonversation även till mig. Jag återkommer med fler kontaktuppgifter när jag har fått tillgång till dem själv.

//Sara Sörensen

Samarbetspartners & Finansiärer