Archive for mars, 2015

Musselfiske på premiären vid Mörrumsån!

Written by Jonas Johansson on . Posted in Kommunikation, Mörrumsån, Projektområden

Den 28 mars var det årets premiär för laxfiske i Mörrumsån. Vi tog tillfället att bjuda besökande familjer på fiske i musseldammen (mycket bättre fångsstatistik än i ån)och att informera om UC4LIFE och åtgärderna som genomförts i Mörrumsån.

Hundratals besökare varav ett stort antal intresserade barn tog tillfället att lära sig mer om musslor och annat liv i vattnet!

/Andreas Nilsson

MIDTERM passed in Emån!

Written by jakob on . Posted in Aktiviteter, Emån, Jönköping, Kommunikation, Projektområden

Midterm passerad även i Emån!

Nu har vi närapå satt spaden i jorden för nya omlöp, utskov och biotopvård i båda våra åtgärdsområden i Emån!

Den 21 januari träffade vi 26 samhällsbor och markägare i Kvillsfors och visade och diskuterade de planerade byggnationerna i Lillån. Planen är nu starta upp åtgärderna så snart tjälen gott ur marken!

Den 3 februari mötte vi upp med ett drygt 10-tal intresserade fiskare från fiskeklubben och markägare i Mariannelund. Även här väntar byggstart så snart det bara går!

Emåförbundet är redo och nu väntar vi bara på att få åka ut och se två vattendrag i förvandlingsfasen – för att snart vara till ytterligare gagn för människa, djur och natur!

Mariannelund 3 feb

/ Jakob

 

KISAÅNS VATTENRÅD – MIDTERM

Written by Ivan on . Posted in Kisaån, Kommunikation

Var på Kisaåns vattenråd (13 pers) igår och berättade för en intresserad skara om UC4LIFE-projektet i ån. Efteråt åkte jag upp o kollade vid Föllingsö.

Kan bara konstatera att det såg fantastiskt bra ut!! Sicken förvandling av vattendraget. Tänk vad en bra plan, en duktig grävare, stenbumlingar, grus och ved kan fixa till. Det gynnar öring, musslor, mm. Foton ovan visar den nygrävda fåran (bifurkationen) till vänster. Där satt också en strömstare!

Bra jobbat!//Lars G

Samarbetspartners & Finansiärer