Archive for maj, 2015

Arbetet fortskrider i Lillån, Emån Kvillsfors

Written by Ivan on . Posted in Emån

Arbetet går fort framåt i projektområdet Emån. Under tisdagen hade stora delar av faunapassagen vid den så kallade Snickerifabriken klätts med natursten samtidigt som lastbilarna körde skytteltrafik med nytt material. Under dagen avlägsnades också ett vandringshinder strax uppströms Snickerifabriken.

Det låga flödet gjorde arbetet vid vandringshindret enkelt och resultatet framgår av bilderna. Just nu pågår gjutarbeten vid utskovet till Snickerifabrikens faunapassage samtidigt som grävmaskinerna förflyttat sig uppåt i Lillån och påbörjat grävarbetet vid nästa fiskväg belägen vid Turesforsdammen.

//Daniel & Jakob

Håvning, safari och korvgrillning vid Bräkneån!

Written by therese asp on . Posted in Bräkneån, Skolor

kids at Bräkneån

Den 21 maj bussades 31 förväntansfulla elever från klass 3a och 3b, Hoby skola till Strångamåla Bygdegård vid Bräkneån för att få håva vattendjur, kolla i vattenkikare och få se vad som finns under ytan i Bräkneån. Solen sken från klarblå himmel och barnen lyckades fånga både nejonögon, husmaskar och flicksländor. Förutom att håva vattendjur fick de gå på safari och grilla korv. Både lärare och elever sken i kapp med solen och som ett barn sa ”det här var det roligaste vi gjort på hela skolåret”!

/Therese

Samarbetspartners & Finansiärer