Nu har vi sparkat igång UC4LIFE i Blekinge

Written by admin on . Posted in Blekinge, Bräkneån, Kommunikation, Mörrumsån

Två kick-offer är genomförda, en i varje pilotområde, vid Mörrumsån på Ebbamåla bruk och vid Bräkneån i Strångamåla bygdegård. Positiv stämning och många intressanta diskussioner präglade mötena. Efter kaffepaus avslutades kick-offerna med vandring längs åarna och förevisning av fiskarter. Dessutom pratade vi musslor vid en station på cykelloppet Bräknetrampen som i år lockade över 1000 glada cyklister. Där fanns också möjlighet att bekanta sig med livet under ytan.

Övervakningen av musslor är också påbörjad med en inventering av musslor vid Skogdala i Bräkneån. Det fanns ganska gott om tjockskalig målarmussla. TV4 var med en stund och gjorde ett reportage, länk.

 45%20miljoner%20satsas%20p%C3%A5%20att%20r%C3%A4dda%20m%C3%A5larmusslan

Informationsblad om UC4LIFE i Blekinge

Tags: , ,

Trackback from your site.

Comments (3)

 • martin

  |

  Det ser superspännande ut!
  Får man fråga vilka fiskarter ni fick upp?
  Martin

  Reply

 • jonas

  |

  I Bräkneån: elritsa, gädda, lake mört och abborre, i Mörrumsån: elritsa och öring.

  /Andreas

  Reply

 • Ivan

  |

  Superbra inlägg! Grattis//Ivan

  Reply

Leave a comment

Fyll i siffran som saknas först *

Samarbetspartners & Finansiärer