LIFE I TUVEBÄCKEN/KABUSAÅN 06/10/2012

Written by Ivan on . Posted in Kommunikation

Skönadals Fiskevårds- och Fiskeförening bjöd in till elfiskedemonstration och å-prat vid Tuvebäcken, inte långt från Ingelstorp. Markägare, Dikningsföretag och representanter från Vattenråd och andra nyfikna dök upp för att få lite koll på livet under ytan.

Och ån då? Jo, – elfisket visade att det fullkompligt myllrade av liv – och antalet öringar i Tuvebäcken var högt, vilket tyder på att sommaren (med förhållandevis mycket regn och låga vattentemperaturer) har varit gynnsam för fisken vilket är glädjande.

Dagen avrundades med fika, fisksoppa och en skön gemenskap vid ån. Bengt Andersson fotograf.

Det här var kul trots ihärdigt regnande//Ivan

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

Fyll i siffran som saknas först *

Samarbetspartners & Finansiärer