Skolkidz lärde sig vatten

Written by Ivan on . Posted in Kommunikation, Skolor

Elever i årskurs 4 lär sig om hur vattendragens ekosystem fungerar och tittar på vad som lever i vattnet. I början av oktober var Tystbergaskolan ute i Vedaån, Södermanlands län för att lära sig om vattendragets ekosystem och vad som lever i ån. Eleverna håvade bottendjur och studerade musslor med vattenkikare. Att plocka upp musslor var ett spännande moment. Trots att regnet öste ner hela dagen var alla på gott humör och otroligt ivriga över att hitta musslor i vattenkikaren. Övningen genomfördes på en sträcka där tjockskalig målarmussla inte finns för att inte riskera att skada de fridlysta musslorna.

Naturskolan och Länsstyrelsen samarbetar i detta fadderprojekt där tre skolor kommer vara med ute under de tre kommande åren vid var sin å för att elever ska lära sig om livet i vattendrag. Vi är ute en dag tillsammans. Naturskolan åker ut till klassen vid ett tillfälle innan och strax efter för att förbereda eleverna och för att efter håvandet gå igenom vilka bottendjur som hittades.

Tuzz & Helena

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

 • Ivan

  |

  Ett väldigt trevligt UC4LIFE-moment som jag hoppas att alla inom projektet tar sig till! Tystbergaskolan tar härmed täten. Jättebra jobbat!
  Fiskmarknad nästa?

  //Ivan

  Reply

Leave a comment

Fyll i siffran som saknas först *

Samarbetspartners & Finansiärer