DET SER MÖRKT UT FÖR ÖSTERSJÖN MEN UC4LIFE LYSER UPP…

Written by Ivan on . Posted in Kommunikation

Baltic Sea horizon light

Resultaten som nyligen publicerades av SMHI visar att extremt låga syreförhållanden fortsätter råda i Östersjön. Under 2012 var andelen områden påverkade av syrefattiga förhållanden extremt höga – till nivåer som aldrig tidigare observerats i Östersjöns djupvatten. Cirka 20% av bottnarna, och 12% av vattenvolymen var under 2012 påverkade av syrebrist. Veta mer (?) = SMHI-report

Deppigt värre – Visst! Men, genom UC4LIFE gör vi skillnad… Många av projektets åtgärder bidrar till att reducera uttransporten av näringsämnen till Östersjön. UC4LIFE lindrar Östersjöns symptom och kan därtill utgöra en motor för fler projekt med samma syfte, att förbättra vattenkvaliteten i Östersjön, till gagn för människa, djur och natur!

UC4LIFE-gänget ser fram emot det fortsatta arbetet under 2013 med att förbättra livsmiljöer och vattenkvalitet tillsammans med partners, föreningar och vänner runt om i Sverige och Europa.

//Ivan

Inlägget finns också på: Engelska

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

  • Sara Sörensen

    |

    Underbara bilder! (och hund)

    Skrämmande rapport om Östersjön!

    Reply

Leave a comment

Fyll i siffran som saknas först *

Samarbetspartners & Finansiärer