(B)logger ger koll på flödet i Östergötlands UC-vatten!

Written by lars on . Posted in Studier

measuring flow conditions

Nu ska vi få total och ständig koll på flödet i Östergötlands Unio crassus vattendrag. Vi kör high-tech-varianten med tryckloggers som kalibreras för att mäta flödet varje halvtimme kontinuerligt i 400 dagar. Efter det måste man fiska upp dem och tömma dem på deras datainnehåll.

Vid varje å sätts ut en logger på botten av ån och en i luften intill, på t.ex. ett träd. På så sätt kan aktuellt vattentryck (flöde) kalibreras mot ändringar i lufttryck. Det är avgörande att känna till åarnas flödesvariationer för att förstå vattendragets ekologi och  musslornas väl och ve.

Logon//Larz

Inlägget finns också på: Engelska

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

Fyll i siffran som saknas först *

Samarbetspartners & Finansiärer