Utplanterade musslor Överlever!

Written by Ivan on . Posted in Kommunikation, Utplantering

Juvenil U crassus

För att undersöka om återetablering av den tjockskaliga målarmusslan (Unio crassus) kan ske placerades boxar (sk Schneider-boxar) med juvenila (0,5 mm långa) musslor ut på olika ställen i Fyleån, och olika referensområden förra sommaren. I samband med invigningen den sjunde maj genomsöktes en av boxarna varefter vi fann överlevande musslor. Detta är en stark indikation på att musslorna som introduceras i Fyleån överlever och att ett bestånd kan etableras.

Nu väntar vi med spänning på resultatet av musselöverlevnaden i resterande boxar, vilka kommer att tas upp ur Fyleån under sommaren 2014. Vår första överlevande mussla fick namnet Bob som för övrigt har berikats med en egen blog!

Ivan/Martin/Lea

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

Fyll i siffran som saknas först *

Samarbetspartners & Finansiärer