Podradio: Målarmusslans återkomst

Written by Ivan on . Posted in Ekologi, Kommunikation

Helena

Den tjockskaliga målarmusslan (Unio crassus) är en hotad art. Men sedan 2012 pågår ett projekt för att få den tillbaka. Länsstyrelsen i Sörmland är en av deltagarna i projektet tillsammans med fem andra länsstyrelser och Karlstad Universitet.

LYSSNA >HÄR<

Helena Herngren berättar i det här programmet om projektet och om den tjockskaliga målarmusslan. Titta också gärna på filmen ”liten musselskola” där hon beskriver hur man skiljer olika musselarter åt.

Helena Herngren, Länsstyrelsen i Sörmland

Inlägget finns också på: Engelska

Trackback from your site.

Comments (1)

 • Sara Sörensen

  |

  Vilken bra film Helena!!! Jag har skickat den till en vän som ska leta musslor med sina barnbarn i en bäck i närheten av där de bor i östra Skåne.. Det ska bli spännande att se vad de hittar. De har fått tips av kringboende om att det kan finnas olika musslor där och blev inspirerade av projektet 🙂
  Ha en skön sommar!
  //Sara

  Reply

Leave a comment

Fyll i siffran som saknas först *

Samarbetspartners & Finansiärer