Bräknetrampens cyklister fick se det nyinvigda omlöpet

Written by therese asp on . Posted in Aktiviteter, Blekinge, Bräkneån, Projektet, Projektområden

Vid årets Bräknetramp hade Länsstyrelsen i Blekinge en station vid det nyinvigda omlöpet i Tararp. 100 cyklister, både barn och vuxna, kom förbi och fick beskåda omlöpet som det nu runnit vatten i sedan invigningen 28 april 2016. Både elritsor i lekdräkt, en lake samt bottenlevande djur fångades strax nedströms omlöpet och visades upp för besökarna.

Även elfiske och eftersök av bottenlevande djur utfördes i själva omlöpets nedre del. Ingen fisk fångades men både husbyggare (nattsländor) och dagsländor fångades. Kolonisationen av den nya faunapassagen har alltså påbörjats!

/Therese och Andreas

 

 

 

 

Trackback from your site.

Leave a comment

Fyll i siffran som saknas först *

Samarbetspartners & Finansiärer